Huis & Hypotheek

Iedereen die ooit een huis heeft gekocht, heeft daarbij kennisgemaakt met de notariële registergoedpraktijk, die vroeger de onroerend goedpraktijk werd genoemd. De registergoedpraktijk omvat alle diensten die de notaris biedt en alle activiteiten die hij of zij verricht rond transacties van huizen, bouwgrond, land- en tuinbouwgronden, bedrijfspanden, schepen en vliegtuigen plus de financiering daarvan (hypotheken).

Wij gaan graag een stapje verder voor u.

De registergoedpraktijk van Notariskantoor Poppinghaus bestrijkt een breed werkterrein. U kunt terecht bij een team van zeer ervaren specialisten voor aan- en verkoop van huizen, grond en bedrijfspanden (inclusief alle fiscale aspecten daarvan), bouwprojecten en appartementencomplexen. U wordt daarbij professioneel en uitgebreid geadviseerd door mensen die niet alleen doen wat ze moeten doen, maar graag een stapje verder gaan voor u. Pas als u alles duidelijk is, zijn wij tevreden.

De Koopovereenkomst

Een koopcontract is een juridisch document, waarvoor speciale kennis nodig is. Zelf doen lijkt goedkoop, maar heeft u alle kennis in huis? Wij hebben alle kennis in huis voor het opstellen van een gedegen koopcontract, waarbij aan alles gedacht is. Koper en verkoper hebben elk hun eigen belang. De notaris, waar u toch al naartoe moet voor de overdracht, is onafhankelijk, onpartijdig en kan koper én verkoper behoeden voor valkuilen.

Gespecialiseerd in projectontwikkeling

Tot de specialismen van Notariskantoor Poppinghaus behoort deskundige projectbegeleiding van begin tot eind. Wij zetten ons optimaal in om er met alle partijen -zowel projectontwikkelaars, gemeenten en aannemers als kopers en verkopers – goed uit te komen en daarmee de basis te leggen voor een duidelijke en plezierige samenwerking. Wij denken niet alleen mee, maar zorgen bovendien voor de uitwerking van alle benodigde contracten.

Veiling

Ook op het gebied van een vrijwillige dan wel gedwongen (executie-)veiling beschikken wij over jarenlange expertise.

Overdrachtsbelasting

Wanneer u als een woning koopt, weet u dat u overdrachtsbelasting moet betalen. Dit was altijd 6% en is sinds 1 juli 2011 verlaagd tot 2%. Na 30 juni 2012 zou deze deze tegemoetkoming eindigen, maar in het lenteakkoord is besloten om de 2% voor de overdrachtsbelasting voor de aanschaf van een woning voor onbepaalde tijd te handhaven.
Voor overige registergoederen blijft het oude tarief van 6% voorlopig gehandhaafd.

Bent u al 20 jaar of langer economisch eigenaar van het huis waar u ouders in wonen?
In de meeste gevallen is het nu door een uitspraak van de Hoge Raad, ons hoogste rechtscollege, mogelijk om zonder overdrachtsbelasting deze woning op uw naam te laten zetten. Hiervoor is een notariële verklaring in ieder geval vereist. Belt u voor meer informatie tel 053-5383777 en vraag naar een medewerker van de afdeling registergoed.

Snelle en flexibele werkwijze

Het is goed om te weten dat onze medewerkers telefonisch altijd bereikbaar zijn voor vragen en advies en desgewenst snel iets voor u kunnen regelen – althans, voor zover dat niet ten koste gaat van de kwaliteit gaat die wij gewend zijn te leveren. Ook als het om zakelijk registergoed gaat, staan wij vanzelfsprekend altijd voor u klaar. Deze dienstverlenende en flexibele opstelling kenmerkt de registergoedpraktijk van Notariskantoor Poppinghaus.

VOOR INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK BEL: 053 – 5383777

Meld u aan voor onze nieuwsbrief