Huwelijksvoorwaarden en partnerschapsvoorwaarden

Huwelijksvoorwaarden en partnerschapsvoorwaarden kunnen worden opgemaakt vóór (maar eventueel ook tijdens) het huwelijk of de geregistreerd partnerschap. Als één of beide partners een (toekomstig) ondernemingsrisico loopt, als er een groot verschil in de beide vermogens zit, ter bescherming van het familiekapitaal, etc., dan kan het verstandig zijn om voor huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden te kiezen. U kunt dan uw vermogens gescheiden houden en daarmee, bijvoorbeeld, ook een ondernemingsrisico. Bedenk wel dat de akte van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden een overeenkomst is die (hopelijk) heel lang van kracht is. Het is daarom verstandig uw huwelijks- of parnerschapsvoorwaarden periodiek na te laten kijken in verband met gewijzigde omstandigheden. Desgewenst kunt u ze dan aanpassen.

Sinds 1 januari 2012 is er voor de wijziging van deze voorwaarden tijdens huwelijk of geregistreerd partnerschap geen toestemming van de Rechtbank meer vereist. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing in de griffierechten op. De notaris kan u hierin nu ook sneller te hulp schieten.

Doe een test in 3 minuten.

WEFEF

Bent u getrouwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of woont u samen? Doe dan in 3 minuten de test om te bepalen of uw gezamenlijke afspraken nog goed passen in uw huidige levenssituatie. Ontvang na de test direct een advies met uw belangrijkste aandachtspunten.

VOOR INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK BEL: 053 – 5383777

Meld u aan voor onze nieuwsbrief