Echtscheiding

In het algemeen is het raadzaam om in het geval van een echtscheiding (liefst daarvoor maar zeker direct daarna) te rade te gaan bij een notaris. Dat geldt eveneens in het geval van een relatiebreuk tussen samenwoners.
Een gesprek met een notaris kan dan heel verhelderend zijn. De notaris heeft niet alleen inzicht in uw bezittingen, zoals een eigen huis, maar hij kan ook de inhoud beoordelen van uw samenlevingsovereenkomst, huwelijksvoorwaarden en/of testamenten. Hij vertelt u bovendien graag hoe de (financiële) afwikkeling van een echtscheiding verloopt, zodat u weet wat u allemaal kunt verwachten. Een echtscheidingsconvenant moet vaak nog uitgevoerd worden, de notaris heeft daarin wettelijke taken.

Voorbereiding op een echtscheiding

Omdat veel mensen nog nooit een echtscheiding zelf hebben meegemaakt is het voor hen onduidelijk wat er allemaal op hen af komt. De Raad voor  Rechtsbijstand geeft op haar site u de mogelijkheid een echtscheidings- en (als u minderjarige kinderen heeft) een ouderschapsplan op te stellen. Met het doorlopen van dit plan komt u beslagen ten ijs. Ook kan het u kosten schelen aangezien u met het door u gemaakte “huiswerk” er voor zorgt dat een (kandidaat-)notaris minder tijd nodig heeft u te helpen. U kunt het echtscheidings- en ouderschapsplan vinden op: http://www.echtscheidingsplan.nl/.

VOOR INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK BEL: 053 – 5383777

Meld u aan voor onze nieuwsbrief