Bijdrage Week van Losser juni 2018

Notaris mr. Roelanda Poppinghaus uit Losser meldt het volgende:

Dat er een notariskantoor in Losser is, wekt soms nog steeds verbazing op, ook bij inwoners van deze gemeente. Blijkbaar wordt de vestiging van een notaris automatisch geassocieerd met de “grote stad”. Ondernemers vragen zich weleens af – als ze nog even de tijd nemen om na een akte even na te praten – wat eigenlijk het verdienmodel van een notaris is, vooral als je als enige notaris in een dorp gevestigd bent. In ieder geval worden we niet door de overheid betaald. Wel door onze cliënten, waarbij duidelijkheid over de prijs vooraf zeer op prijs gesteld wordt en afwijkingen niet.

Net als elke ondernemer in de dienstverlening is mijn personeel het grootste kapitaal. Ik kan niet alles alleen en ben dus blij met mijn goede personeel. Uitzoekwerk, de meer ingewikkelde adviezen uitwerken, de algehele organisatie van het hele kantoor, marketing, automatisering, personeelszaken en zoveel mogelijk akten met mensen doornemen (“passeren” noemen we dat) vullen mijn dagen. De bestede tijd is bij de prijsbepaling een belangrijke hoogtemeter, maar ook het uiteindelijke product. Uiteraard gaat daarbij weleens iets mis, of krijgen we ons werk niet geheel betaald, maar doorgaans zorgt alles ervoor dat we het kantoor jaar in jaar uit kunnen handhaven en u een notaris bij de hand heeft.

Dus: Heeft u een nalatenschap af te wikkelen, ook als daar Duitse bezittingen of schulden in zitten, of wilt u alles weten over de aan- of verkoop van een huis, wilt u schenken of iets nalaten, of een levenstestament maken, of wilt u naast uw BV een nieuwe BV oprichten voor een betere structuur, of wilt u de VOF met uw vader eindigen en het bedrijfspand met belastingvoordeel op uw naam zetten, heeft u een vraag over minderjarige kinderen of adoptie, wilt u weten hoe het met uw in 1960 overleden moeder en haar nalatenschap zit, of hoe u van economisch eigenaar juridisch eigenaar van uw woning kunt worden, enzovoorts, en wilt u eerst kort weten wat u moet doen en wat dat kost, kom dan langs op ons

gratis inloopspreekuur:

elke maandag van 11.00 tot 12.30 uur

Omdat het zo’n mooi vak is, ben ik ook blij als landelijke organisaties mij weten te vinden voor hun statuten en de aanpassingen daaraan. Zo stond ik onlangs op een zaterdagochtend in Utrecht voor 150 vrouwen van de VVAO, een wetenschappelijke vrouwenvereniging met 42 landelijke afdelingen om de statutenwijziging en hun vragen en opmerkingen daarover met ze door te nemen en tot stemming over te gaan. Uitdagend werk waarvoor veel rust en volharding nodig is, maar waar je door alle vragen en opmerkingen wel veel van leert. Zo kan de Losserse gemeenschap daar ook weer van profiteren!

Maar dan moeten ze wel weten dat je bestaat. Kijk, en daarvoor schrijf ik dus deze stukjes. Leuk hè?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief