Bijdrage Week van Losser augustus 2016

Notaris mr. Roelanda Poppinghaus uit Losser meldt het volgende:

Tot mijn grote ontsteltenis is mr. Wim Meijling na een zeer kort ziekbed op zondag 21 augustus overleden. Hij was 39 jaar in het notariaat werkzaam en op 3 november 1982 werd hij tot notaris in Losser benoemd. Eerst samen met Herman van Hazendonk, en vanaf 1 oktober 1988 ging hij alleen verder aan het begin van de Bernard Leurinkstraat in Losser, Later ging hij samenwerken met Roel Wiechers en vanaf 2003 kwam Wim weer “terug” naar de Bernard Leurinkstraat 107, om tot eind 2011 samen te werken met Ronald Mollink en Barbara Wünsch. Vanaf 1 januari 2012 heeft hij mij nog bijzonder gesteund door mij te vervangen bij vakanties en enkele werkzaamheden op zich te nemen.

Wim Meijling was een actieve notaris die midden in de maatschappij stond en daarnaast ook graag les mocht geven aan jonge kandidaat-notarissen in Amsterdam en Utrecht, met name in het erfrecht. Ook was hij auditor en ging bij andere notarissen in de noordelijke provincies als zodanig kwaliteitscontroles doen. Altijd nam hij tips mee waar wij ook wat aan hadden op kantoor. Eerder heeft hij de samenwerking tussen notarissen zeer bevorderd door initiator te zijn van een samenwerkingsverband tussen notarissen, met name op cursusgebied. Zorgdragen voor de goede kwaliteit van de notariële dienstverlening stond bij hem hoog in het vaandel.

Het ambt van notaris vond Wim Meijling persoonlijk niet belangrijk, wat het vak voor hem boeiend maakte was het contact met mensen. Een mensenmens met veel geduld en “zitvlees” wat er voor zorgde, dat men zich gehoord voelde. Oplossingsgericht en creatief probeerde hij conflicten voor te zijn of weg te werken, hij hield er niet van. Hij had plezier in zijn werk en vond het daarom moeilijk daar geld voor te vragen. Vaak hoorden wij zijn schaterlach uit de passeerkamer komen waar hij een akte met mensen doornam.

Ook de afgelopen vier jaar bleef Wim na zijn vroegpensioen zeer actief, Regelmatig kwam hij nog op kantoor voor allerlei klusjes en vragen en ook de Losserse gemeenschap verliest een kundig en toegewijd bestuurder in allerlei verenigingen en stichtingen.

Tot het laatst stond hij positief in het leven en was hij anderen tot steun. Helaas moesten we hem veel te vroeg laten gaan. Graag had ik hem nog het nieuwe kantoor laten zien aan de Langenkamp 9, waar wij vanaf 27 september aanstaande gevestigd zullen zijn. Nogmaals wens ik zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en alle andere naasten veel sterkte toe met dit verlies.

Wim, bedankt voor alles en rust zacht.

 

 

N.B. Op maandag 12 september vanaf 19.00 uur kunt u onze gratis lezing bijwonen en dan afscheid nemen van ons oude kantoor. Meld u zich even aan via info@poppinghaus.nl.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief