Nieuwsbrief, Februari 2016

---

Met het oog op de toekomst

 

---

Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Zoals hieronder is vermeld, is dit een bijzonder jaar voor ons kantoor. Op 1 augustus 1966 werd de eerste notaris van Losser beëdigd door onze toenmalige Koningin Juliana. Een mijlpaal voor Losser, men hoefde niet meer met de bus naar Oldenzaal of Enschede, maar kon naar de eigen notaris.

De lijkt tegenwoordig niet meer zo bijzonder, maar is toch een groot goed voor burgers: de dienstverlening van een notaris dichtbij. Wat die dienstverlening inhoudt is niet altijd voor iedereen duidelijk. Daarom heb ik dit jaar aangegrepen om u met een vijftal lezingen over belangrijke onderwerpen, waar wij ons dagelijks mee bezighouden, hier nader over de informeren.

In deze nieuwsbrief leest u daar meer over.

Roelanda Poppinghaus

---

50 jaar Notariaat in Losser

Ons kantoor viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Een mooie aanleiding om al onze relaties en klanten te bedanken voor hun loyaliteit gedurende deze periode. In het kader van dit jubileum zal notaris Roelanda Pöppinghaus een vijftal lezingen verzorgen, daarover leest u hieronder meer.

Ook zullen de medewerkers van Notariskantoor Pöppinghaus hun steentje bijdragen aan dit jubileum, door via de Samenloop voor Hoop van het KWF Nederland, deel te nemen aan de 24-uur loop. Deze loop wordt gehouden op 25 en 26 juni 2016 in Overdinkel. Ons team, aangevuld met familie en bekenden zal, door hieraan haar medewerking te verlenen, op die manier een bijdrage leveren ter bestrijding van deze ziekte.

Kortom, een feestjaar voor Notariskantoor Pöppinghaus, onder het motto:

'Ait Vedan'!

---

Geplande lezingen in 2016

Mede in verband met het jubileum houden wij ook jaar weer diverse lezingen over een aantal notariële en actuele onderwerpen. De volgende data kunt u alvast in uw agenda reserveren:

• Maandag 22 februari 2016 - onderwerp: Het levenstestament

• Maandag 18 april 2016 - onderwerp: Agrarische actualiteiten

• Maandag 6 juni 2016 - onderwerp: Actualiteiten voor ondernemers

• Maandag 12 september 2016 - onderwerp: Samenlevingscontract

• Maandag 21 november 2016 - onderwerp: Schenken en bijbehorende mogelijkheden

De lezingen vinden plaats van 18.30 uur tot ongeveer 20.00 uur op ons kantoor te Losser. Bij veel belangstelling kan er uitgeweken worden naar een locatie in de buurt, dit zullen wij dan tijdig aankondigen. Voor koffie en thee wordt uiteraard gezorgd.

Wilt u een van deze gratis lezingen bijwonen, meldt u zich dan van tevoren aan via s.borghuis@poppinghaus.nl, of belt u via 053-538 37 77. Wij kunnen dan zorgen voor voldoende zitplaatsen en wij kunnen u specifiek over dit onderwerp op de hoogte houden.

Huidige vrijstellingen erfbelasting

Zoals u van ons gewend bent aan het begin van het nieuwe jaar: hieronder treft u de vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting voor het jaar 2016 aan.

Lees meer

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief een afspraak willen maken, neemt u dan gerust contact op met ons kantoor.

 

---

Contact

Bekijk Postadres
Bekijk bezoekadres
Openingstijden

(t) 053 - 5383777

(f) 053 - 5385355
(e) info@poppinghaus.nl

 

---